MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 3

1:-DoS is the acronym for

A:-Denial of Security 
B:-Delivery of Service 
C:-Denial of Service
D:-Delivery of Security 

Correct Answer:- Option-C

2:-Which among the following is NOT a web browser?

A:-Microsoft Edge 
B:-Google Chrome 
C:-Mozilla Firefox
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-D

3:-URL stands for 

A:-Universal Resource Locator 
B:-Uniform Resource Locator 
C:-Unified Resource Locator 
D:-Universal Route Locator 

Correct Answer:- Option-A

4:-What should be the first tag in any HTML document?

A:-<head> 
B:-<title>
C:-<document>
D:-<html>

Correct Answer:- Option-D

5:-Domain names used by commercial establishments usually have the suffix 

A:-.com
B:-.org
C:-.ac.in
D:-.gov.in

Correct Answer:- Option-A

6:-Choose the correct HTML tag to make the text bold: 

A:-<b>
B:-<bold> 
C:-<strong>
D:-Both (A) and (B) 

Correct Answer:- Option-D

7:-Marquee is a tag in HTML used to:

A:-Mark the list of items to maintain in queue 
B:-Mark the text so that it is hidden in browser 
C:-Display text with scrolling effect
D:-None of the Above 

Correct Answer:- Option-C

8:-CSS is an acronym for 

A:-Cascading Style Sheet
B:-Cascading Style System 
C:-Cascading server Sheet 
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

9:-Which of the following statements is TRUE about JavaScript?

A:-JavaScript is designed to add style to HTML pages
B:-JavaScript is designed to add interactivity to HTML pages
C:-JavaScript is used to perform server side scripting operations 
D:-None of the Above

Correct Answer:- Option-B

10:- is a built-in JavaScript function which can be used to execute another function after a given time interval.

A:-Timeout( )
B:-TimeInterval( ) 
C:-setTimeout( ) 
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email