MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 2

1:-The statement is used in SQL for authorization 

A:-implement
B:-revoke 
C:-grant
D:-none of these

Correct Answer:- Option-C

2:- is executed when a table is modified 

A:-procedure
B:-function 
C:-trigger
D:-none of these

Correct Answer:- Option-C

3:-Which of the following command is used to delete a particular column in a relation?

A:-DELETE 
B:-ALTER 
C:-UPDATE 
D:-DROP

Correct Answer:- Option-B

4:-A transaction completes its execution is said to be 

A:-Saved
B:-Rolled
C:-Committed 
D:-Loaded

Correct Answer:- Option-C

5:-The language used in application program to request for data from DBMS is

A:-DDL
B:-DML
C:-DCL
D:-all of these

Correct Answer:- Option-B

6:-Which of the following is NOT related to OOP?

A:-Encapsulation
B:-Data Abstraction 
C:-Data Hiding
D:-Data Dictionary 

Correct Answer:- Option-D

7:-In a class defined using an Object Oriented Programming language:

A:-All data and functions should be public to maximise flexibility and ease of use 
B:-Nearly all data should be private and most functions should be public
C:-Nearly all data should be public and most functions should be private 
D:-All data must be private, but functions are neither private nor public 

Correct Answer:- Option-B

8:-Which among the following is an Object-Oriented Programming language?

A:-Java
B:-Simula 67 
C:-Smalltalk
D:-All the above

Correct Answer:- Option-D

9:- are the basic run times entities in an object-oriented system.

A:-Objects 
B:-Classes 
C:-Functions
D:-All the above

Correct Answer:- Option-A 

10:-Operator Overloading

A:-Defines a new meaning to an existing operator 
B:-Enables operators to work with objects
C:-Implements polymorphism 
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog