MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 1

1:-What will be the output of the following program segment?

#include <stdio.h> main()
{ int i;
for (i = 3; i <5; i++); printf("%d",i);
}

A:-3, 4 
B:-5
C:-4
D:-None of these

Correct Answer:- Option-B

2:-What will be the output of the following program segment

#include <stdio.h> main()
{ int z, x = 4, y = -10, a=4, b=2; z = x++ - --y*b/a; printf(%d",z);
}

A:-6
B:-7
C:-8
D:-9

Correct Answer:- Option-D

3:-What will be the output? main()

{ union stud
{ char name [10]; int regno;
int mark1; int mark2;
} st; printf("%d,sizeof(st)); 

A:-16
B:-0
C:-12
D:-10

Correct Answer:- Option-D

4:-What is the return value of malloc()?

A:-size of the allocated memory
B:-base address of the allocated memory 
C:-1 if memory allocation is success
D:-none of these

Correct Answer:- Option-B

5:-Which of the following header file must be included to use dynamic memory allocation functions?

A:-dos.h 
B:-stdio.h 
C:-stdlib.h
D:-memory.h

Correct Answer:- Option-C

6:-What will be the data type returned by the following function? 

#include<stdio.h>
int func()
{
return (float)(char)8.3;
}

A:-int 
B:-float 
C:-char
D:-multiple typecasting not allowed 

Correct Answer:- Option-A

7:-What will be the output of the following program 

#include<stdio.h>
main()
{ int a=5b *3 % 6 - 8 + 3; printf("%d",a);
}

A:-10
B:-2 
C:--2 
D:-3

Correct Answer:- Option-C

8:-Information on basic system configuration is stored in 

A:-BIOS
B:-CMOS
C:-CONFIG.SYS 
D:-ROM

Correct Answer:- Option-B

9:-Where do PC store CMOS settings?

A:-RAM
B:-Flash ROM 
C:-South bridge 
D:-NVRAM

Correct Answer:- Option-B

10:-How can you remove a CMOS password?

A:-Flash the BIOS
B:-Change the system clock to 00/00/0000 
C:-Sent it back to factory
D:-Remove jumper on the mother board 

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email