MCQs on Consumer Electronic Appliances Mechanic - 10

1:-Which of the following is a non-renewable source of energy 

A:-Tidal power
B:-Geothermal energy 
C:-Nuclear energy
D:-Wind power

Correct Answer:- Option-C

2:-The electrical apparatus that provides power to load when mains power fails is known as 

A:-USB
B:-UPS
C:-UCP
D:-UPC

Correct Answer:- Option-B

3:-Which one of the following is an impact printer 

A:-Dot matrix
B:-Inkjet 
C:-Laser
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

4:-The maximum operating voltage of LCD panel may be 

A:-100v
B:-10v
C:-1v 
D:-0.1v

Correct Answer:- Option-C

5:-A LCD panel is not a self illuminated panel. For illuminating this panel are used as backlight devices

A:-100 w lamp
B:-20 w fluorescent tube 
C:-CCFL
D:-Electric arc lamp 

Correct Answer:- Option-C

6:-The contract ratio for the LED TV is defined as 

A:-The difference b/w bright and dark portions
B:-The difference b/w most bright and most dark portions 
C:-The most bright portion divided by most dark portions 
D:-The most bright portion into most dark portion 

 Correct Answer:- Option-B

7:-LCD/LED display panel are usually made in 

A:-1 cm to 100 cm
B:-2.5 cm to 125 cm 
C:-3 cm to 300 cm 
D:-6 cm to 160 cm

Correct Answer:- Option-D

8:-semi automatic washing machine consist of 2 tubs one is wash tub and the other is 

A:-Spin tub
B:-Agitator tub 
C:-Pulsator tub 
D:-Cleaning tub

Correct Answer:- Option-A

9:-Generally the HP of motor used in a washing machine is 

A:-0.1 to 0.15 HP
B:-0.3 to 0.5 HP
C:-1.0 to 3.0 HP
D:-1.5 to 3.5 HP

Correct Answer:- Option-B

10:-A microwave oven works on frequency 

A:-1.45GHz
B:-2.45GHz 
C:-3.45GHz
D:-1.5 - 3.5GHz

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email