MCQs on Otolaryngology - 3

1:-In radical neck dissection, all are removed except

A:-IJV
B:-Thyroid gland
C:-Sternomastoid muscle
D:-Accessory N

Correct Answer:- Option-B

2:-Orphan-Annie nuclei are seen in

A:-Follicular carcinoma thyroid
B:-Papillary carcinoma thyroid
C:-Medullary carcinoma thyroid
D:-Anaplastic carcinoma thyroid

Correct Answer:- Option-B

3:-For defects more than two thirds of upper lip, which of the following is the best option of reconstruction

A:-Wedge excision
B:-Abbe Estlander flap
C:-Peri Alar Crescentic flap
D:-Burrow-Differ bach flap

Correct Answer:- Option-D

4:-The most sensitive investigation for mandibular involvement in oral cavity malignancy is

A:-Bone scintigraphy
B:-CT scan
C:-Orthopantomogram
D:-MRI scan

Correct Answer:- Option-A

5:-Which of the following types of oral candidiasis has got malignant potential?

A:-Thrush
B:-Chronic Atrophic candidiasis
C:-Chronic hyperplastic candidiasis
D:-Acute atrophic candidiasis

Correct Answer:- Option-C

6:-Layers of vocal cord was proposed by

A:-Isshiki
B:-Hirano
C:-Messerklinger
D:-Shambaugh

Correct Answer:- Option-B

7:-Role of steroids in infectious Mononucleosis include

A:-Upper airway obstruction secondary to IMN
B:-Immune mediated anemia
C:-Thrombocytopenia
D:-All the above

Correct Answer:- Option-C

8:-Screw driver shaped teeth are seen in

A:-Congenital syphilis
B:-Dentinogenesis imperfecta
C:-Amelogenesis imperfecta
D:-Ehler Danlos syndrome

Correct Answer:- Option-A

9:-Malignant transformation in submucous fibrosis is

A:-5-10%
B:-10-15%
C:-20-25%
D:-25-30%

Correct Answer:- Option-A

10:-Which of the following is not a major diagnostic criteria in Behcet's syndrome?

A:-Oral aphthae
B:-Genital ulcers
C:-Retinal vasculitis
D:-Thrombophlebitis

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog