MCQs on Plastic and Reconstructive Surgery -7

1:-Lesions in the oral cavity having high potential for malignant transformation are all of the following except

A:-Erthroplakia
B:-Speckled erythroplakia
C:-Chronia hyperplastic candidiasis
D:-Oral lichen planus

Correct Answer:- Option-C

2:-Most common site of hypospadias is

A:-Coronal
B:-Penile
C:-Scrotal
D:-Perineal

Correct Answer:- Option-A

3:-The most accepted mechanism of wound contraction is attributed to

A:-Fibroblast
B:-Myofibroblast
C:-Collagen
D:-Cell division

Correct Answer:- Option-B

4:-The function of Z-plasty is

A:-To lengthen a scar
B:-To break up a straight line
C:-To change the direction of scar
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D

5:-The first instrument built specifically for harvesting of skin graft was developed by

A:-Humby
B:-Reverdin
C:-Padget
D:-Blair

Correct Answer:- Option-A

6:-Following requirements are essential for a Limberg's flap except

A:-The adjacent skin should be loose
B:-The defect may be in any shape
C:-The opposing angles are of equal size
D:-It should have angles of 60 and 120 degree

Correct Answer:- Option-B

7:-In Z-Plasty 100 perent theoretical gain in length is achieved with angles of

A:-45-45
B:-60-60
C:-75-75
D:-90-90

Correct Answer:- Option-C

8:-In the Mathes and Nahai classification Pectoralis Major and Latissimus Dorsi Muscles belong to

A:-Type II
B:-Type III
C:-Type IV
D:-Type V

Correct Answer:- Option-D

9:-The classification of nerve injuries was originally proposed by

A:-Sunderland
B:-Seddon
C:-Mackinnon
D:-Myckatyn

Correct Answer:- Option-B

10:-The most aggressive type of Basal Cell carcinoma is

A:-Nodular
B:-Superficial
C:-Morpheaform
D:-Pigmented

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email