MCQs on Plastic and Reconstructive Surgery - 6

1:-Suggested 'ideal' breast measurements in the context of inferior pedicle breast reduction surgery do notinclude

A:-Sternal notch to nipple distance of 21 cm
B:-Inter-nipple distance 21 cm
C:-The nipple to inframammary fold distance of 3.4 cm
D:-Areolar diameter 4 cm

Correct Answer:- Option-C

2:-In the management of chemical burns, the following first aid should be done except

A:-Removal of the inciting agent
B:-Contaminated clothes should be removed
C:-Neutralization of the inciting agent should be done
D:-Affected skin should be copiously irrigated with water

Correct Answer:- Option-C

3:-Clinodactyly and camptodactyly are examples of

A:-Failure of formation of parts
B:-Failure of differentiation or separation of parts
C:-Duplication
D:-Overgrowth

Correct Answer:- Option-B

4:-Most common type of thumb duplication is

A:-Bifid distal phalanx
B:-Duplicated distal phalanx
C:-Bifid proximal phalanx
D:-Duplicated proximal phalanx

Correct Answer:- Option-D

5:-Kienbock disease is

A:-Avascular necrosis of lunate
B:-Avascular necrosis of hook of hamate
C:-Avascular necrosis of neck of femur
D:-Avascular necrosis of capitates

Correct Answer:- Option-A

6:-Which of the test is done for median nerve injury ?

A:-Forments test
B:-Jeanne's sign
C:-Wartenberg's sign
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B

7:-Dominant pedicle to Tensor Fascial lata is

A:-Ascending branch of deep femoral circumflex artery
B:-Branch from obdurate artery
C:-Descending branch of inferior epigastria artery
D:-Ascending branch of lateral femoral circumflex artery

Correct Answer:- Option-D

8:-The anterolateral thigh perforator flap in first reported by

A:-Mathes and Nahai
B:-Beck and Song
C:-Mcgreger
D:-H. Gilles

Correct Answer:- Option-B

9:-Thoracdorsal artery perforater flap was first described by

A:-Angrigiani
B:-Bakamjian
C:-PC Neligan
D:-Song

Correct Answer:- Option-A

10:-Singapore flap technique used reconstruction of which structure ?

A:-Penis
B:-Vagina
C:-Scrotun
D:-Pressure ulcer defect

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email