MCQs on Plastic and Reconstructive Surgery - 5

1:-Which of the following statements is not true for Marjolin's ulcer ?

A:-It is a squamous cell carcinoma
B:-It develops in an area of chronic inflamation and scarring
C:-It carries a risk of metastasis of nearly 50%
D:-It does not spread to regional lymphnodes

Correct Answer:- Option-C

2:-Not true for Groin Flap

A:-It is a hairy flap
B:-It is an axial flap
C:-It is based on superficial circumflex iliac artery system
D:-Usually the donor defect is closed primarily

Correct Answer:- Option-A

3:-The surgical technique of total excision of lymphoedematous tissue and skin grafting is known as

A:-Thompson procedure
B:-Sistrunk's operation
C:-Homan's procedure
D:-Charle's procedure

Correct Answer:- Option-D

4:-Tarsal tunnel syndrome presents as symptoms of compression of

A:-Common peroneal nerve
B:-Superficial peroneal nerve
C:-Posterior tibial nerve
D:-Deep peroneal nerve

Correct Answer:- Option-C

5:-In Pierre Robin sequence, the cleft palate should be repaired

A:-At 9 months
B:-At 12 months
C:-At 15 months
D:-Repair is delayed as compared to other cleft palate closures

Correct Answer:- Option-D

6:-In the repair of cleft lip, upper lip Z-plasty is included in

A:-Rose Thompson repair
B:-Millard's repair
C:-Randall Tennison repair
D:-Skoog repair

Correct Answer:- Option-C

7:-Following statements are true for Carpenter syndrome, except

A:-Head is asymmetric
B:-It is not a genetic disorder
C:-Presence of partial syndactyly of digits
D:-Preaxial polysyndactyly of the feet

Correct Answer:- Option-B

8:-Not true for teacher Collins syndrome

A:-Unilateral hypoplasia of the body and arch of zygoma
B:-Significantly increased facial convexity
C:-Mandibular hypoplasia
D:-External and middle ear anomalies

Correct Answer:- Option-A

9:-Following signs and symptoms are commonly present in zygomatic fractures, except

A:-Trismus
B:-Involvement of infraorbital nerver
C:-Enophthalmos
D:-Increased malar prominence

Correct Answer:- Option-D

10:-Vertically favourable fracture of the mandible should usually be treated with

A:-Rigid fixation using plate and screws
B:-Interosseous wiring
C:-Interdental wiring
D:-Mandibulo-maxillary fixation

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email