MCQs on Plastic and Reconstructive Surgery - 4

1:-Following statements are true for macrodactyly, except

A:-Single or multiple digits can be involved
B:-The little finger is most frequently affected
C:-The defect is more common in males
D:-Majority of cases are unilateral

Correct Answer:- Option-B

2:-True for Dupuytren's disease except

A:-It is the development of scar tissue in the palm and digits
B:-The scar tissue contains normally occurring type 1 collagen
C:-The cords of scar result in the contraction of the metacarpophalangeal joints
D:-It may result inpseudo boutonniere deformity

Correct Answer:- Option-B

3:-Absolute contraindication to replantation is

A:-Patient's advanced age
B:-Avulsion injuries
C:-Multiple injuries within the amputation part
D:-Prolonged warm ischaemia time

Correct Answer:- Option-C

4:-The most frequent indication for tendon transfer is

A:-Poliomyelitis
B:-Paralysis of healthy muscle, usually from nerve injury
C:-Treating spastic disorders
D:-Injury to the muscles

Correct Answer:- Option-B

5:-Strong contraindications to elective thumb reconstruction include the following except

A:-Significant vascular disease
B:-Short life expectancy
C:-Unreconstructable sensory loss
D:-High patient expectations

Correct Answer:- Option-D

6:-True for carpal tunnel syndrome, except

A:-It is a neurological disorder median nerve
B:-It is typically first manifested by numbers of the middle finger and adjacent side of the ring finger
C:-It occurs more frequently among women
D:-As the duration increases numbers extends into the thumb and index finger

Correct Answer:- Option-A

7:-Kaplan's cardinal line is formed by

A:-Palmer creases of hand
B:-A line draw from the apex of the first web space to the edge of pisciform bone
C:-A draw from hook of hallmark to pisciform bone
D:-Life lines on ulnar aspect of hand

Correct Answer:- Option-B

8:-Felon is

A:-Parona's space infection
B:-Also known as pyogenic flexor tenosynovitis
C:-Subcutaneous abscess of the distal pulp of finger
D:-Deep palmer arch infection

Correct Answer:- Option-C

9:-Which zone of hand is also known as 'no man's land' ?

A:-Zone II flexor tendon system
B:-Zone II extensor tendon system
C:-Zone IV extensor tendon system
D:-Zone IV flexor tendon system

Correct Answer:- Option-A

10:-In the process of breast implant selection, the following are important except

A:-Soft tissue quality
B:-Bra and cup size
C:-Implant volume
D:-Implant shape

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog