MCQs on Plastic and Reconstructive Surgery - 3

1:-Most common site of fracture of mandible is

A:-The neck of the condyle
B:-Angle of the mandible
C:-In the region of the canine teeth
D:-Symphysis menti

Correct Answer:- Option-A

2:-Craniofacial dysjuction is seen in fracture maxilla type

A:-Le Fort I
B:-Le Fort II
C:-Le Forte III
D:-Vertical Fracture

Correct Answer:- Option-C

3:-Not true for blow out fractures of the orbit

A:-Presence of Enoplthalmous
B:-Diplopia
C:-Restriction of upward rotation of robit
D:-Presence of fracture in the inforaobital rim

Correct Answer:- Option-D

4:-Which answer is true regarding structural fatgrafting ?

A:-It should never be used in the nose
B:-It can be used to augment midface hypoplasia
C:-It cannot be used for breast augmentation without the Brava® device
D:-HIV is an absolute contraindication

Correct Answer:- Option-B

5:-Commonest cause of Burns in Children <5 years old

A:-Electric
B:-Flame
C:-Scalds
D:-Chemical

Correct Answer:- Option-C

6:-High voltage electric burn is when the voltage is

A:-≥ 220 V
B:-≥ 1000 V
C:-≥ 11000 V
D:-≥ 33000 V

Correct Answer:- Option-B

7:-Amount of fluid used for resuscitation in Burn patient using parkland formula is

A:-1 ml/kg/% TBSA
B:-2 ml/kg/% TBSA
C:-3 ml/kg/% TBSA
D:-4 ml/kg/% TBSA

Correct Answer:- Option-D

8:-Traditional classification of hemorrhagic shock a blood loss 30-40% is labled as

A:-Class I shock
B:-Class II shock
C:-Class III shock
D:-Class IV shock

Correct Answer:- Option-C

9:-Complications of massive blood transfusion include all except

A:-Coagulopathy
B:-Hypocalcemia
C:-Hyperkalemia
D:-Hyperthermia

Correct Answer:- Option-D

10:-In major acute burn patients, changes in glucose metabolism include

A:-Increased serum glucose and increased serum insulin
B:-Increased serum glucose and decreased serum insulin
C:-Decreased serum glucose and increased serum insulin
D:-Decreased serum glucose and increased serum insulin

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email