MCQs on Plastic and Reconstructive Surgery - 2

1:-According to Gustilo classification, the compound fracture of tibia with soft tissue loss and exposed bone is labeled as

A:-Type II
B:-Type III B
C:-Type III
D:-Type III A

Correct Answer:- Option-B

2:-In carcinoma breast patient absolute contraindications to breast conservation are the following except

A:-Multiple ipsilateral lesions
B:-Diffuse suspicious microcalcifications
C:-Steroid dependant collagen vascular disease
D:-Radiation induced

Correct Answer:- Option-D

3:-True statements for butolinum toxin A are the following except

A:-Clinically the beneficial effects of the toxin are apperest for more than one year
B:-Injection of botulinum toxin A are the most frequently performed cosmetic procedure in the United States
C:-Dr. Alan Scott, and ophthalmologist, pioneered the use of botulinum toxin A in humans
D:-It has been successful used to treat spasn of sphimeter of Oddi

Correct Answer:- Option-A

4:-Level VI cervical nodes drain the following except

A:-Thyroid
B:-Glothic/Subglothic Larynx
C:-Pyriform sinus apex
D:-Naso phanynx

Correct Answer:- Option-D

5:-Following are the signs and symptoms of fracture except

A:-Absence of stepping in the infraorbital margin
B:-Asymmetry of the malar region
C:-Anaesthesia in the infraorbital region
D:-Presence of trimus

Correct Answer:- Option-A

6:-Unilateral cleft lip result from failure of fusion of

A:-Lateral nasal process and maxillary prominence
B:-Median nasal process and maxillary prominence
C:-Median nasal process and mandibular process
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B

7:-Which of the following is not true for a patient seeking lower lid blepharoplasty ?

A:-A Schirmer I test showing less than 10 mm at 5 minutes would be a relative contra indication
B:-A 'snap' test should always be performed
C:-Excess skin below the level of the orbital margin is usually corrected by lower lid blepharoplasty
D:-Blindness is a rare but recognised complication

Correct Answer:- Option-C

8:-Le fort II facial fracture, by definition involves

A:-The orbital floor always
B:-The orbital floor sometimes
C:-The cribriform plate always
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-A

9:-Common findings in submucus cleft are the following except

A:-A bifid uvula
B:-Velophayngeal in sufficiency
C:-A notched posterior hard palate
D:-Muscular diastasis of the velum

Correct Answer:- Option-B

10:-In complete bilateral cleft of the lip and palate, the protruding premaxilla is attached to

A:-Right palatal shelve
B:-Left palatal shelve
C:-Vomerine bone
D:-Ethmoid bone

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email