MCQs on Plastic and Reconstructive Surgery - 1

1:-Primary contraction is more in

A:-Thin split thickness graft
B:-Intermediate split thickness graft
C:-Thick split thickness graft
D:-Full thickness graft

Correct Answer:- Option-D

2:-In proliferative phase, which type of collagen is laid down ?

A:-Type I
B:-Type II
C:-Type III
D:-Type IV

Correct Answer:- Option-C

3:-Commonest nerve for nerve graft is

A:-Common peroneal nerve
B:-Sural nerve
C:-Deep peroneal nerve
D:-Musculocutaneous nerve

Correct Answer:- Option-B

4:-Oral cavity proper containes all except

A:-Floor of mouth
B:-Hard palate
C:-Posterior 1/3 tongue
D:-Anterior 2/3 of tongue

Correct Answer:- Option-C

5:-Precursor skin lesions may be present in all the following cutaneous malignancies except

A:-Squamous cell carcinoma
B:-Basal cell carcinoma
C:-Melanoma
D:-Angiosarcoma

Correct Answer:- Option-D

6:-Necrolytic migrating erythemous dermatitis is feature of

A:-Zollinger-Ellison syndrome
B:-Verner-Morrison syndrome
C:-Glucagonoma syndrome
D:-Insulinoma

Correct Answer:- Option-C

7:-The neo-epidermis of a scar of healed wound avulses easily and is more fragile than normal skin because of

A:-Deficiency of collagen in scar
B:-Increased fibroblasts at site
C:-Increased capillary network
D:-It is devoid of rete pegs

Correct Answer:- Option-D

8:-PET scan detect malignant lesion by picking up

A:-Areas of increased vascularity
B:-Areas of hypermetabolic activity
C:-Areas of tissue necrosis
D:-Areas of microcalcification

Correct Answer:- Option-B

9:-Out of the following, which one is usually not an axial pattern flap ?

A:-Inter polation flap
B:-Forehead flap
C:-Deltopectoral flap
D:-Groin flap

Correct Answer:- Option-A

10:-Following are the flaps that rotate about a pivot point, except

A:-V-Y advancement flap
B:-Interpolation flap
C:-Rotation flap
D:-Transposition flap

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog