MCQs on Human Anatomy - 25

1. In highly decomposed body identification of….. is possible.

A) Prostate 
B) Liver
C) Kidney 
D) Thyroid

Answer: (A)

2. The accuracy of sex determination from whole skeleton is…..

A) 90% 
B) 95%
C) 98% 
D) 100%

Answer: (D)

3. The accuracy of sex determination from skull and pelvic bone is…..

A) 90% 
B) 95%
C) 98% 
D) 100%

Answer: (C)

4. The sex can be determined from pelvic bone alone with accuracy of…..

A) 90% 
B) 95%
C) 98% 
D) 100%

Answer: (B)

5:-Inferior cerebellar peduncle is also called by the name

A:-Restiform body
B:-Cuneo cerebellar peduncle
C:-Arcuate cerebellar peduncle
D:-Arcuato floccular tract

Correct Answer:- Option-A

6. ……bone is not useful in determination of sex

A) Sacrum 
B) Mandible
C) Sternum 
D) Clavicle

Answer: (D)

7. In male the obturator foramen is ……..

A) Oval 
B) Triangular
C) Rectangular 
D) Square

Answer: (A)

8. Triangle of Ausculation is formed by which part?

A) Scapula
B) Trapezius
C) Latissimus dorsi
D) All of above

Answer: (D)

9. What is the shape of space of Axilla?

A) Pyramidal
B) Rectangle
C) Triangle
D) Circular

Answer: (A)

10. Supercilliary arch is present in ….......

A) Norma Verticalis
B) Norma Occipitalis
C) Norma Frontalis
D) Norma Basalis

Answer: (C)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog