MCQs on Human Anatomy - 24

1. Bony and cartilagenious framework of body is called as….

A) joint 
B) Skeleton
C) Bone 
D) none of above

Answer: (B)

2. A large depression in bone is called as ……

A) Facet 
B) Fovea
C) Fossa 
D) Foveolae

Answer: (C)

3. The process of gradual bone formation is called as…..

A) Osmosis 
B) Osteoporosis
C) osteogenesis 
D) Ossification

Answer: (D)

4. The portion of long bone between two cartilaginous ends is known as……

A) Epiphysis 
B) Metaphysis
C) Diaphysis 
D) None of above

Answer: (C)

5. Skull consists of how many bones?

A) 22 
B) 28
C) 26 
D) 32

Answer: (B)

6. Humerus has how many necks?

A) 1 
B) 2
C) 3 
D) 4

Answer: (C)

7. Posterior view of skull is called ….......

A) Norma Verticalis 
B) Norma Occipitalis
C) Norma Frontalis
D) Norma Basalis

Answer: (B)

8. . …....... is the content of cribiform plate of ethmoid bone.

A) Optic Nerve 
B) Occulomotor Nerve
C) Olfactory Nerve
D) Trochlear Nerve

Answer: (C)

9 …….. coat of Eyeball is vascular

A) Outer 
B) Middle
C) Inner 
D) None of above

Answer: (B)

10. Which is the type of Temporomandibular joint?

A) Cartilaginous 
B) Synovial
C) Diarthrosis 
D) Both B & C

Answer: (D)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog