MCQs on Human Anatomy - 23

1:-Frowning muscle is

A:-Dialator naris
B:-Procerus
C:-Corrugator super cilii
D:-Zygomatic minor

Correct Answer:- Option-C

2:-Direction of Nasolacrimal duct, true statement is

A:-Forwards downwards and laterally
B:-Downwards backwards and laterally
C:-Downwards backwards and medially
D:-Forwards downwards and medially

Correct Answer:- Option-B

3:-Part of the parotid gland seen between ramus of mandible and medial pterygoid muscle is called

A:-ramus process
B:-anterior process
C:-pterygoid process
D:-facial process

Correct Answer:- Option-C

4:-External carotid artery gives off how many branches in carotid triangle ?

A:-5
B:-6
C:-7
D:-8

Correct Answer:- Option-A

5:-Foramen rotundum transmits which structure ?

A:-maxillary nerve
B:-maxillary artery
C:-zygomatic nerve
D:-mandibular nerve

Correct Answer:- Option-A

6:-Structure within the cavernous sinus include

A:-maxillary division of trigeminal
B:-superior ophthalmic vein
C:-optic nerve
D:-abducent nerve

Correct Answer:- Option-D

7. Which of the following is not included in rotator cuff?

A) Supraspinatus 
B) Subscapularis
C) Infraspinatus 
D) Serratus anterior

Answer: (d)

8. In appendicitis condition patient feels pain at _______.

A) Right iliac fossa 
B) Epigastric region
C) Right hypochondriac region 
D) All over the abdomen

Answer: (d)

9. Movements of eye are regulated by …....... muscles.

A) 4 
B) 5
C) 6 
D) 7

Answer: (C)

10. The cephalic index of Indians is……

A) 75-80 
B) 80-85
C) 65-70 
D) 70-75

Answer: (A)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email