MCQs on Human Anatomy - 22

1. In female length of body of sternum is ….. the length of manubrium.

A) Less than twice 
B) equal to
C) more than twice 
D) twice

Answer: (A)

2. In male upper border of manubrium is at the level of……..

A) lower margin of second thoracic vertebra
B) lower margin of third thoracic vertebra
C) upper margin of second thoracic vertebra
D) lower margin of first thoracic vertebra

Answer: (A)

3. The diameter of glenoid cavity of female scapula is……

A) more than 3.5 cm 
B) less than 3.5cm
C) 3.5 cm 
D) none

Answer: (B)

4. ….pattern of sex chromosomes are frequently visible under microscope.

A) XX 
B) XY
C) XXY 
D) XO

Answer: (A)

5. The spherical compact masses having drumstick appearance present in neutrophils are called as……

A) Barr bodies 
B) Davidson bodies
C) Montegmeries tubercle 
D) Negri bodies

Answer: (B)

6. The planoconvex masses situated inside the nucleus is called as…..

A) Barr bodies 
B) Davidson bodies
C) Montegmeries tubercle 
D) Negri bodies

Answer: (A)

7. In female Davidson bodies are seen in…..

A) 15% 
B) 10%
C) 3% 
D) 1%

Answer: (C)

8. In Turner’s syndrome the sex chromosomal pattern is…..

A) XY 
B) XXY
C) XX 
D) X0

Answer: (D)

9. A female with short structure, webbed neck & sterility is seen in….

A) Turner’s syndrome 
B) Klinefelter’s syndrome
C) Gonadal agenesis 
D) pseudo hermaphrodites

Answer: (A)

10. In gonadal agenesis the pattern of sex chromosome is….

A) XY 
B) XXY
C) XX 
D) 00

Answer: (D)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog