MCQs on Medical documentation - 19

1:-Which of the following is a quantitative variable 

A:-Blood pressure
B:-Blood group 
C:-Religion
D:-Place of birth

Correct Answer:- Option-A

2:-Autopsy is performed

A:-To find out the diagnosis
B:-To find out cause of death
C:-To find out the post operative changes 
D:-Just a legal requirement

Correct Answer:- Option-B 

3:-The term euthanesia means

A:-Mercy killing
B:-Murder
C:-Suicide
D:-Homicide

Correct Answer:- Option-A

4:-Iatrogenic infection is 

A:-Infection of unknown origin 
B:-Hospital borne infection 
C:-Physician borne infection 
D:-Infection caused by bystanders 

Correct Answer:- Option-C

5:-Poliomyelitis is a disease involving 

A:-White matter
B:-Arachnoid membrane 
C:-Grey matter
D:-Both white and grey matter 

Correct Answer:- Option-C

6:-In medicine the term coroner means

A:-Medical officer holding inquest 
B:-Medical officer doing operation 
C:-Medical officer attending court 
D:-Medical officer doing autopsy 

Correct Answer:- Option-A

7:-The normal body temperature is 

A:-39 C
B:-37 C
C:-35 C
D:-28 C

Correct Answer:- Option-B

8:-An example for synarthrosis is 

A:-Vertebral bone joint
B:-Skull bone joints
C:-Lower limb joints
D:-Upper limb joints

Correct Answer:- Option-B

9:-A benign tumour 

A:-Glioma
B:-Meningioma 
C:-Medulloblastoma 
D:-Astrocytoma

Correct Answer:- Option-B

10:-A viral disease 

A:-Tuberculosis
B:-Typhoid 
C:-Poliomyelitis 
D:-Hansen's

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email