MCQs on Medical documentation - 20

1:-Rapid and forceful heart beat is known as 

A:-Palpitation
B:-Blood pressure 
C:-Fibrillation 
D:-Bradycardia

Correct Answer:- Option-A

2:-Rate of usage of a bed to number of patients in a given period of time is 

A:-Bed occupancy rate
B:-Bed turn over rate
C:-Average length of stay
D:-Bed count rate

Correct Answer:- Option-B

3:-Consumer protection Act was enacted in the year

A:-1966
B:-1976
C:-1986
D:-1996

Correct Answer:- Option-C

4:-Inflammation of whole structure of heart is termed as 

A:-Myocarditis
B:-Endocarditis 
C:-Pericarditis 
D:-Pancarditis

Correct Answer:- Option-D

5:-Registering a patient as a medico-legal case depends on the assessment of 

A:-Medical Superintendent
B:-Administrative Medical Officer
C:-Attending Medical Officer
D:-Police Officer

Correct Answer:- Option-C

6:-Neurosis arising from psychological factors causing bodily symptoms is termed as 

A:-Mania
B:-Hallucination
C:-Autism
D:-Hysteria

Correct Answer:- Option-D

7:-Disease of CNS in which myelin sheath of nerve fibres is destroyed is termed as 

A:-Parkinson's disease
B:-Multiple Sclerosis
C:-Motor Neuron Disease
D:-Myelitis

Correct Answer:- Option-B

8:-Involuntary rapid movement of eye ball is termed as

A:-Nystagmus
B:-Ophthalmia
C:-Diplopia 
D:-Ophthalmosis

Correct Answer:- Option-A

9:-Listening sound with stethescope is termed as 

A:-Percussion
B:-Auscultation 
C:-Palpitation 
D:-Diagnosis

Correct Answer:- Option-B

10:-Ligament connects 

A:-Bone to bone
B:-Muscle to bone 
C:-Muscle to muscle 
D:-Bone to cartilage 

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog