MCQs on Nature Cure - 3

1:-Which element is large intestine meridian? 

A:-Fire
B:-Earth
C:-Metal
D:-Water

Correct Answer:- Option-C

2:-Direction of needling in scalp area 

A:-perpendicular
B:-oblique
C:-horizontal
D:-all the above

Correct Answer:- Option-C

3:-In case of Bronchial asthma, the point is effective 

A:-Ren-17
B:-Ren-6 
C:-TW-5
D:-P-6

Correct Answer:- Option-A 

4:-Yang represents

A:-Female
B:-Male
C:-Moon
D:-Earth

Correct Answer:- Option-B

5:-In case of plantar fascitis, treatment given is 

A:-SWD
B:-Ultra-sound therapy 
C:-Both the above 
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-C

6:-Massage is contra-indicated in these conditions except 

A:-wounds
B:-burns
C:-acne
D:-obesity

Correct Answer:- Option-D

7:-Which movement is followed after each deep movements in massage? 

A:-Touch
B:-Friction
C:-Stroking
D:-Spatting

Correct Answer:- Option-B

8:-Wringing movements are executed by 

A:-face
B:-abdomen
C:-hands and legs 
D:-chest

Correct Answer:- Option-C

9:-Which massage movement is avoided in case of hyperaesthesia? 

A:-Percussion and vibration
B:-Deep kneeding
C:-Stroking
D:-Friction

Correct Answer:- Option-A

10:-Which Immunoglobulin can cross the placenta?

A:-Ig G
B:-Ig A
C:-Ig D
D:-Ig E

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog