MCQs on Nature Cure - 2

1:-Contra-indication of the sun bath 

A:-Fever
B:-Lumbago
C:-Skin disease 
D:-Sciatica

Correct Answer:- Option-A

2:-Lead Ist in Magneto therapy in used 

A:-Bronchial asthma
B:-Osteo arthritis of knee 
C:-Gastritis
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

3:-Winging of scapula occurs in paralysis of 

A:-Pectoralis major
B:-Pectoralis minor 
C:-Latismus dorsi 
D:-Serratus anterior 

Correct Answer:- Option-D

4:-Porter's tip or policeman's tip deformity occurs due to

A:-Klumpke's paralysis 
B:-Paralysis of medium nerve 
C:-Paralysis of radial nerve 
D:-Erb's paralysis

Correct Answer:- Option-D

5:-Which spinal nerve is affected in thoracic inlet syndrome? 

A:-Eighth cervical
B:-Seventh cervical 
C:-First thoracic 
D:-Second thoracic 

Correct Answer:- Option-C

6:-Which of the following structure is single at the root of each lung? 

A:-Pulmonary vein
B:-Pulmonary artery 
C:-Bronchus
D:-Bronchial artery 

Correct Answer:- Option-B

7:-Right coronary artery arises from which sinus? 

A:-Anterior aortic sinus
B:-Right post. aortic sinus
C:-Left post. aortic sinus
D:-From ant. and post. aortic sinus

Correct Answer:- Option-A

8:-The loss of impairment of speech due to brain damage is called as

A:-Aphasia
B:-Atelectia
C:-Asphyxia
D:-A phobia

Correct Answer:- Option-A

9:-The opacity or cloudiness in the natural lens of the eye is called as 

A:-Glucoma
B:-Cataract
C:-Cancer
D:-Bitot's spot

Correct Answer:- Option-B

10:-The other name for hammer 

A:-Malleus
B:-Incus
C:-Stapes
D:-Tymphani

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email