MCQs on Nature Cure - 5

1:-Magnets made up of synthetic materials

A:-Ceramic magnets 
B:-Electro magnets 
C:-Natural magnets 
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

2:-Property of south pole of a magnet 

A:-Heating
B:-Cooling
C:-Soothing
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

3:-Laxative colour 

A:-Yellow
B:-Blue
C:-Red
D:-Orange

Correct Answer:- Option-A

4:-Purple is combination of 

A:-Red and yellow
B:-Red and blue
C:-Red and green 
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-B

5:-Gauss power of the strong magnets which are used for treatment of chronic disease 

A:-300 gauss power
B:-1000 gauss power 
C:-3000 gauss power 
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-C

6:-Decrease taste sensation is called as 

A:-Dysgeuria
B:-Hypogeuria
C:-Ageuria
D:-Taste blindness 

Correct Answer:- Option-B

7:-Which gland is secreting glucogon hormone? 

A:-Adrenal
B:-Thyroid
C:-Pancreas 
D:-Parathyroid

Correct Answer:- Option-C

8:-Immediately after cardiac arrest the pupil reaction will be 

A:-contracted
B:-dilated 
C:-unequal size 
D:-no reaction

Correct Answer:- Option-B

9:-Following conditions require the first aider's higher priority attention except 

A:-severe bleeding
B:-open chest wound
C:-multiple fractures
D:-burns involving respiratory tract 

Correct Answer:- Option-C

10:-Indication for TENS is 

A:-cardiac pace makers 
B:-pregnancy
C:-post operative pain 
D:-hemorrhagic conditions 

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email