MCQs on Nature Cure - 8

1:-Micro-wave-diathermy duration for acute condition is 

A:-10-15 min
B:-15-30 min
C:-3-5 min
D:-5-10 min

Correct Answer:- Option-D

2:-Joint range can be maintained in spastic paralysis by 

A:-Active movement
B:-Passive movement
C:-Accessory movement
D:-Reflex movement

Correct Answer:- Option-D

3:-Which needle is used in skin diseases?

A:-Filliform needle 
B:-Triangular needle 
C:-Press needle 
D:-Seven-star-needle 

Correct Answer:- Option-D

4:-Which are the points used in acute emergencies? 

A:-Alarm points
B:-Jing-well points
C:-Back shu points 
D:-Leuo-connecting points 

Correct Answer:- Option-B

5:-In fever, the effective points given, except 

A:-Du-14
B:-LI-11
C:-K-3
D:-LI-4

Correct Answer:- Option-C

6:-What is the other name for Koch disease? 

A:-Leprosy
B:-Syphilis 
C:-Tuberculosis 
D:-Actinomycosis

Correct Answer:- Option-C

7:-As per Indian classification average IQ level of the person is between 

A:-75-90
B:-90-110
C:-110-125
D:-125-140

Correct Answer:- Option-B

8:-Maslow's theory is concerned with 

A:-emotion
B:-thinking
C:-motivation
D:-aptitude

Correct Answer:- Option-C

9:-The psora was adapted by which author?

A:-Adolf Just 
B:-Hahnemann
C:-Henry Lindhalar 
D:-Maneuol

Correct Answer:- Option-A

10:-How many types of Siddhis are there in Yoga? 

A:-Eight
B:-Six
C:-Ten
D:-Nine

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog