MCQs on Neurosurgery - 8

1:-The following are examples of antioxidants except 

A:-Vitamin E
B:-Vitamin D 
C:-Vitamin A 
D:-Vitamin C

Correct Answer:- Option-B 

2:-Bite cells are seen in

A:-Pyruvate Kinase deficiency 
B:-Immune haemolysis
C:-G6PD deficiency 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C

3:-Necralytic migratory erythema is characteristically seen in association with 

A:-Somatostatinoma
B:-VIPoma
C:-Insulinoma
D:-Glucagonoma

Correct Answer:- Option-D

4:-The effect of P53 is inhibited by 

A:-MDM2
B:-BAX
C:-ATM
D:-ATR

Correct Answer:- Option-A

5:-Which of the following tissue is most sensitive to blockade by Atropine ?

A:-Gastric glands 
B:-Salivary glands
C:-Circular muscle of iris 
D:-Urinary bladder 

Correct Answer:- Option-B

6:-Grade 3 Hypertensive Retinopathy is characterized by all Except 

A:-Arteriovenous crossing changes
B:-Cotton wool spots
C:-Flame shaped haemorrhages 
D:-Papilloedema

Correct Answer:- Option-D

7:-The only abductor of vocal cords 

A:-Lateral crico arytenoids
B:-Cricothyroid
C:-Posterior cricoarytenoid 
D:-Thyroarytenoid

Correct Answer:- Option-C

8:-Tullio phenomenon seen in 

A:-Glomus tumor
B:-Menieres disease 
C:-Acoustic tumor 
D:-Glue ear

Correct Answer:- Option-B

9:-B2 Transferrin is a specific test done in 

A:-Lupus vulgaris
B:-Allergic rhinitis 
C:-Rhinoscleroma 
D:-CSF rhinorrhoea

Correct Answer:- Option-D

10:-Tympanic neurectomy is the surgical treatment of 

A:-Frey's syndrome
B:-Acute suppurative otits media 
C:-Non suppurative otitis media 
D:-Labyrinthitis

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog