MCQs on Neurosurgery - 7

1:-Adverse effects of thiazide include all of the following Except 

A:-Metabolic alkalosis
B:-Cholecystitis
C:-Hypermagnesemia 
D:-Hypocalcinuria

Correct Answer:- Option-C

2:-Condition associated with autoimmune hepatitis 

A:-Lymphadenopathy
B:-Ulcerative colitis 
C:-Urticaria
D:-All of the above 

Correct Answer:- Option-D

3:-Rheumatoid factor can be positive in 

A:-Infective endocarditis
B:-Primary biliary cirrhosis 
C:-All of the above
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-C

4:-Cranial nerves affected in cavernous sinus thrombosis 

A:-Optic, Occulomotor, Trochlear
B:-Occulomotor, Trochlear, Abducens
C:-Trochlear, Abducens, Vestibulocochlear 
D:-Optic, Occulomotor, Abducens

Correct Answer:- Option-B

5:-IQ range of mild Intellectual Disability is 

A:-50 - 70
B:-90 - 110
C:-70 - 90
D:-30 - 50

Correct Answer:- Option-A

6:-Condyloma lata is seen in

A:-Tertiary syphilis 
B:-Primary syphilis
C:-Secondary syphilis 
D:-Congenital syphilis

Correct Answer:- Option-C

7:-The following are characteristic features of Port-Wine stain EXCEPT

A:-They result from defective maturation of cutaneous sympathetic innervasion 
B:-They are subcutaneous arteriovenus shunt
C:-This anomaly is associated with Sturge Weber syndrome
D:-It can be treated with pulse dye laser therapy 

Correct Answer:- Option-B

8:-Hadfield's operation is indicated for 

A:-Giant fibro adenoma of breast
B:-Duct Ectasia of breast 
C:-Riedle's thyroiditis
D:-Chronic parotitis 

Correct Answer:- Option-B

9:-The most common content of hernia-en glissade 

A:-Sigmoid colon
B:-Omentum 
C:-Caecum
D:-Urinary bladder 

Correct Answer:- Option-A

10:-Immediate intravenus solution of choice to treat a case of hypovolaemic shock is 

A:-Low molecular weight dextran
B:-Isotonic saline
C:-Uncrossed O group blood 
D:-Ringer lactate solution 

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email