MCQs on Neurosurgery - 6

1:-Most common site of adamantinoma is 

A:-Thoracic spine
B:-Tibia
C:-Sacrum 
D:-Pelvis

Correct Answer:- Option-B

2:-Positive 'Terry Thomas' sign is seen in 

A:-Scapholunate dissociation
B:-Fracture talus
C:-Lisfranc's dislocation
D:-Avascular necrosis of scaphoid 

Correct Answer:- Option-A

3:-All are true about 'Wartenberg syndrome' EXCEPT

A:-Compressive neuropathy of superficial branch of radial nerve 
B:-Also called cheiralgia paraesthetica
C:-Wartenberg's sign is positive
D:-Only sensory manifestation's present 

Correct Answer:- Option-C

4:-Which is not true about "Catterall's head-at-risk" signs in Perthe's disease ?

A:-Lateral subluxation of femoral head 
B:-Gage sign
C:-Horizontal physis 
D:-Epiphyseal cysts

Correct Answer:- Option-D

5:-For a 42 year old Male driver with Right hemiplegic stroke, in ability to put on a dress is 

A:-Impairment
B:-Participation 
C:-Rehabilitation
D:-Activity limitation 

Correct Answer:- Option-D

6:-The lower end of spinal cord in a neonate end s at the level of 

A:-S3 vertebra
B:-S1 vertebra 
C:-L2 vertebra 
D:-L3 vertebra

Correct Answer:- Option-D

7:-Which of the following disorder is characterised by restricted repetitive and stereotyped behaviour ?

A:-Attention Deficit Hyperactivity Disorder 
B:-Autism Spectrum Disorder
C:-Separation Anxiety Disorder 
D:-Conduct Disorder

Correct Answer:- Option-B

8:-Which is the most effective strategy for prevention of neonatal sepsis ?

A:-Barrier nursing
B:-Minimum handling 
C:-Hand washing
D:-Isolation

Correct Answer:- Option-C

9:-What is the commonest cause for neonatal mortality in India ?

A:-Congenitial anomalies 
B:-Birth asphyxia
C:-Sepsis
D:-Prematurity

Correct Answer:- Option-D

10:-What is the age at which "object permanence" is normally attained ?

A:-9 months 
B:-15 months 
C:-18 months 
D:-24 months

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email