MCQs on Neurosurgery - 5

1:-Human placenta is

A:-Haemoendothelial 
B:-Haemochorial
C:-Endothelioendothelial 
D:-Endotheliochorial 

Correct Answer:- Option-B

2:-The third ventricle communicates with the fourth ventricle through 

A:-Foramen of luschka
B:-Foramen of magendie 
C:-Cerebral aqueduct
D:-Interventricular foramen 

Correct Answer:- Option-C

3:-Anterior interosseous nerve supplies 

A:-Flexor pollicis longus
B:-Abductor pollicis longus 
C:-Flexor pollicis brevis
D:-Flexor carpi radialis 

Correct Answer:- Option-A

4:-Lymphatics from testis drain into 

A:-Superficial inguinal lymph nodes
B:-Deep inguinal lymph nodes 
C:-Internal iliac lymph nodes 
D:-Preaortic lymph nodes 

Correct Answer:- Option-D

5:-Which of the following statements is NOT TRUE regarding cellulose ?

A:-Constituent of cotton
B:-Cannot be digested by human digestive system 
C:-Starting material to produce plastics
D:-Made up of glucose units linked by a1→6 glycosidic linkage

Correct Answer:- Option-D

6:-The following are defences for a doctor in a case of criminal negligence except 

A:-Error of judgement
B:-Consent 
C:-Act of god
D:-Contributory negligence 

Correct Answer:- Option-B

7:-The type of culture method employed in antibiotic sensitivity testing (disc diffusion method) 

A:-Stroke culture
B:-Stab culture 
C:-Lawn culture 
D:-Streak culture

Correct Answer:- Option-C

8:-Enrichment medium for vibrio cholerae 

A:-Alkaline Peptone Water
B:-Cary Blair Medium 
C:-Selenite Fbroth
D:-Stuart's medium 

Correct Answer:- Option-A

9:-The bacteria that survine the holder method of pasteurisation of milk 

A:-Salmonella typhimurium
B:-Coxiella burnetii 
C:-Brucella melitensis
D:-Staphylococcus aureus 

Correct Answer:- Option-B

10:-Culture media sterilised by 

A:-Autoclave
B:-Hot air oven 
C:-Ethylene oxide
D:-Gluteraldehyde 

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email