MCQs on Neurosurgery - 4

1:-Which of the following is atypical antipsychotic ?

A:-Chlorpromazine 
B:-Olanzapine
C:-Haloperidol 
D:-Thioridazine

Correct Answer:- Option-B 

2:-Pseudodementia is reported in

A:-Mania
B:-Schizophrenia
C:-Delusional Disorder 
D:-Depression

Correct Answer:- Option-D

3:-Ingredient responsible for psychoactive effect of Cannabis is 

A:-Delta - 9 - tetrahydrocannabinol
B:-Delta - 9 - aminohydrocannabinol 
C:-Delta - 9 - trihydrocannabinol
D:-Delta - 9 - dexoyhydrocannabinol 

Correct Answer:- Option-A

4:-IUGR can occur in all except 

A:-Anaemia
B:-PIH
C:-Gestational diabetes 
D:-Maternal heart disease 

Correct Answer:- Option-C

5:-The commonest cause of first trimester abortion is 

A:-Chromosomal abnormalities
B:-Immunological causes 
C:-Cervical incompetence
D:-Fibroid complicating pregnancy 

Correct Answer:- Option-A

6:-Clue cells are seen in 

A:-Trichomonas vaginalis
B:-Gardnerella vaginosis 
C:-Chlamydia trachomatis 
D:-Canidiasis

Correct Answer:- Option-B

7:-Meig's syndrome is associated with 

A:-Fibroid uterus
B:-Dermoid cyst
C:-Uterine sarcoma 
D:-Fibroma ovary

Correct Answer:- Option-D 

8:-Auspitz sign is seen in

A:-Lichen planus 
B:-Psoriasis
C:-Pityriasis rosea
D:-Pityriasis rubra pilaris 

Correct Answer:- Option-B

9:-Sign of groove is seen in 

A:-Lymphogranuloma venereum 
B:-Syphilis
C:-Vasculitis
D:-Granuloma inguinale 

Correct Answer:- Option-A

10:-Drugs used for treatment of leprosy are 

A:-Dapsone, rifampicin
B:-Clofazamine and minocycline
C:-Dapsone, rifampicin and clofazamine 
D:-Rifampicin and clofazamine

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog