MCQs on Printing Technology - 3

1:-Which of the following process comes under non-impact printing technology ? 

A:-digital press
B:-flexography
C:-screen printing 
D:-gravare process 

Correct Answer:- Option-A

2:-The most appropriate software used as a layout programme is 

A:-Photoshop
B:-GIMP
C:-Indesign
D:-Flash

Correct Answer:- Option-C

3:-The visible light spectrum ranges from

A:-1000 – 1400 nm
B:-100 – 400 nm
C:-700 – 1000 nm
D:-400 – 700 nm

Correct Answer:- Option-D

4:-An ink specifically formulated to produce a desired hue and not designed to be mixed by superimposing 

A:-process colour
B:-halftone
C:-flat colour
D:-key colour

Correct Answer:- Option-C

5:-The lightest area in a reproduction is 

A:-midtone
B:-highlight
C:-shadow
D:-hue

Correct Answer:- Option-B

6:-Variable data printing can be achieved by 

A:-letter press
B:-screen
C:-gravure
D:-digital printing

Correct Answer:- Option-D

7:-For cutting harder paper stock in a guillotine machine which of the following is the preferred knife angle ? 

A:-16°
B:-22°
C:-10°
D:-30°

Correct Answer:- Option-B

8:-When a sheet of paper is passed through two folder arranged at right angle and folding the sheet equally the resulting fold will be described as

A:-4-page parallel 
B:-4-page right angle 
C:-8-page parallel 
D:-8-page right angle 

Correct Answer:- Option-D

9:-When the adhesive flow into the structure of the adherent or around the surface irregularities for adhesion it is called

A:-physical adhesion 
B:-specific adhesion 
C:-bonding
D:-chemical adhesion 

Correct Answer:- Option-A

10:-A mask of solid area to protect portion of a previously exposed plate is 

A:-print down mask
B:-print out mask 
C:-layout mask
D:-plate covering

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email