MCQs on Printing Technology - 2

1:-The machine that prints both sides of the sheet in one pass through the press is 

A:-Common impression cylinder
B:-Inline press
C:-Narrow web press
D:-Blanket to blanket press

Correct Answer:- Option-D

2:-This device in the web offset machine is used to change the direction of the web.

A:-roller
B:-festoon
C:-kicker
D:-turner bar

Correct Answer:- Option-D

3:-The inks that are formulated to dry primarily by evaporation of solvent at high temperature 

A:-Quick set ink
B:-Heat set ink
C:-UV ink
D:-All the above

Correct Answer:- Option-B

4:-17 `1/2`” × 23 `1/2`” sized paper is termed as

A:-Crown
B:-Royal
C:-Demmy
D:-Foolscape

Correct Answer:- Option-C

5:-A condition of ink, when left in a container, thicken and form a light gel structure on the top layer 

A:-thixotrophy
B:-rheology
C:-newtonion
D:-tinting

Correct Answer:- Option-A

6:-A set of colour printed proofs which compraises one print of each colour, and a print of the combination of subsequent colours as they are printed in sequence

A:-digital proof
B:-blue proof 
C:-progressive proof 
D:-soft proof

Correct Answer:- Option-C

7:-An instrument which measures the length and tack of an ink 

A:-viscometer
B:-inkometer 
C:-densitometer 
D:-durometer

Correct Answer:- Option-B

8:-The type of blanket used for printing on high speed machine and substrates like board and coated stock 

A:-medium blanket
B:-hard blanket
C:-soft blanket
D:-all the above

Correct Answer:- Option-B

9:-Which of the following comes under functional printing ? 

A:-Hologram
B:-News paper
C:-QR coding
D:-Flex banner

Correct Answer:- Option-C

10:-Which of the following comes under security printing ? 

A:-hologram
B:-RFID tags
C:-dutone printing 
D:-metal printing

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email