MCQs on Printing Technology - 4

1:-The small groove present between the cylinder body and bearer in the offset machine is termed as

A:-Cylinder gap 
B:-Gutter 
C:-Cylinder body 
D:-Gear

Correct Answer:- Option-B

2:-Which of the following paper is the strongest ?

A:-newsprint 
B:-corrugated medium 
C:-bleached paper 
D:-kraft paper

Correct Answer:- Option-D

3:-Material having random molecular arrangements is termed as 

A:-thermoset
B:-amorphous 
C:-crystalline
D:-polymers

Correct Answer:- Option-B

4:-Software that stores lines and shapes rather than individual pixels is known as 

A:-raster graphics software
B:-bitmap graphic software
C:-vector graphic software
D:-ripped image

Correct Answer:- Option-C

5:-Many bitmapped images in a sequence is known as

A:-JPEG animation 
B:-tweening
C:-TIF animation
D:-GIF animation

Correct Answer:- Option-D

6:-Given a 2”×2” photograph and a 4”×4” layout space, what scale percentage is needed to fit the photograph ? 

A:-200
B:-150
C:-100
D:-50

Correct Answer:- Option-A

7:-EOQ is

A:-Economical size of order
B:-Average stock to be maintained 
C:-Economical size of production quantity 
D:-Maximum stock to be fixed

Correct Answer:- Option-A

8:-The watermark in a bond paper is created by which of the following part in paper making machine ? 

A:-head box
B:-wire
C:-pressing unit 
D:-danddy roller

Correct Answer:- Option-D

9:-If individual colour stations are placed horizontally one after other, the press is called 

A:-common impression cylinder
B:-stack press
C:-in-line press
D:-web press

Correct Answer:- Option-C 

10:-Adhesive used in lamination process is

A:-animal adhesive 
B:-vegetable adhesive 
C:-synthetic adhesive 
D:-natural adhesive 

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog