MCQs on Veterinary Science - 1

1:-The smallest geographical area providing uniform conditions of life 

A:-Biotope
B:-Biome
C:-Biocoenosis
D:-Ecosystem

Correct Answer:- Option-A 

2:-Scientific management of animal waste

A:-Seweology 
B:-Copronomy
C:-Feedlot
D:-Engology

Correct Answer:- Option-B

3:-The definitive host of `"E.granulosus"` is 

A:-Dog
B:-Cow
C:-Goat
D:-Rabbit

Correct Answer:- Option-A

4:-What deficiency leads to "Stepping syndrome" in pigs? 

A:-Fe
B:-Cu
C:-Mn
D:-Mg

Correct Answer:- Option-D

5:-The ME (kcal/kg) content of grower mesh as per BIS specification 

A:-2400
B:-2300
C:-2600
D:-3000

Correct Answer:- Option-C

6:-The stage in pox lesions involved with spread of virus 

A:-Papule
B:-Vesicule
C:-Macula
D:-Pastule

Correct Answer:- Option-B

7:-Deficiency of which ingredient leads to Cannibalism in poultry? 

A:-Protein free
B:-Protein rich
C:-Fibre free
D:-Fibre rich

Correct Answer:- Option-C

8:-The ME (kcal/kg) content of grower mesh as per BIS specification 

A:-2400
B:-2300
C:-2600
D:-3000

Correct Answer:- Option-C

9:-"Varocay bodies" are seen in 

A:-Meningioma
B:-Schwannoma 
C:-Neuroblastoma 
D:-Glioma

Correct Answer:- Option-B

10:-Veterinarian involved in BCG vaccine 

A:-Calmette
B:-Dang
C:-Guerin
D:-Eevans

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog