MCQs on Anesthesiology - 3

1:-While assessing motor blockade following central neuraxial blockade: Inability to raise extended leg and move knee; able to move feet is a Modified Bromage scale of

A:-0
B:-1
C:-2
D:-3

Correct Answer:- Option-C

2:-Which of the following factors increase headache after spinal puncture?

A:-Age, younger more frequent 
B:-Males > females
C:-Insertion and use of catheters for continuous spinal anaesthesia 
D:-Timing of ambulation

Correct Answer:- Option-A

3:-Cervical plexus block provides anaesthesia in the distribution of 

A:-C 2-6
B:-C 3-6
C:-C 2-4
D:-C 2-5

Correct Answer:- Option-C

4:-Kayak sign is seen in which of the following ultrasound guided regional block 

A:-Femoral block
B:-Popliteal block
C:-Supraclavicular block
D:-Transversus abdominis plane block 

Correct Answer:- Option-D

5:-The most troublesome complication that limits the dose of epidural fentanyl in labour analgesia is 

A:-Itching
B:-Fetal bradycardia
C:-Maternal hypotension 
D:-Maternal bradycardia 

Correct Answer:- Option-A

6:-Tuffiers line joins the

A:-Posterior superior iliac spines 
B:-Anterior superior iliac spines 
C:-Sacral cornua
D:-Ischial tuberosities 

Correct Answer:- Option-B

7:-Which of the following non technical skills is the glue that holds all components together

A:-Communication
B:-Team working
C:-Situation awareness 
D:-Decision making

Correct Answer:- Option-A

8:-The boiling point of sevoflurane is 

A:-50.2°C
B:-48.5°C
C:-58.6°C
D:-22.8°C

Correct Answer:- Option-C

9:-The following is not true about the low pressure section of the gas supply system 

A:-It is the least vulnerable area of the anaesthesia machine
B:-A leak in the LPS can cause delivery of a hypoxie mixture
C:-It is located downstream all safety features except oxygen analyzer 
D:-A leak can cause inadequate concentration of anaesthetic agent 

Correct Answer:- Option-A

10:-Which of the following separates the intermediate pressure system from the low pressure system 

A:-Flow meter tubes
B:-Vaporizer
C:-second stage pressure regulators 
D:-Flow control valves

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email