MCQs on Anesthesiology - 6

1:-Which of the following insulin replacement therapies has the longest duration of action 

A:-Insulin Lispro
B:-Resular Insulin
C:-Neutral Protamine Hagedorn (NPH) 
D:-Insulin Glargine

Correct Answer:- Option-D

2:-What metabolic condition is most likely associated with large amounts of normal saline infusion in an otherwise healthy patient

A:-Metabolic alkalosis
B:-Non-Anion gap metabolic acidosis 
C:-High Anion gap metabolic acidosis 
D:-Increased strong Iron difference 

Correct Answer:- Option-B

3:-The motto on the seal of the ASA is 

A:-Vigilance
B:-Alertness
C:-Watchfulness 
D:-Compassion

Correct Answer:- Option-A

4:-the hallmark of parasympathetic activation is the release of 

A:-Serotonin
B:-adrenaline 
C:-Dopamine
D:-Acetylcholine

Correct Answer:- Option-D

5:-The sympathetic nervous system originates from 

A:-Pons
B:-Medulla
C:-Thoracolumbar region in spinal cord 
D:-Lumbosacral region in spinal cord 

Correct Answer:- Option-C

6:-Receptor preference for Dexmedetomidine is

A:-1600:1 `prop` 2 receptors relative to `prop` 1 receptors 
B:-200:1 `prop` 2 receptors relative to `prop` 1 receptors 
C:-1600:1 `prop` 1 receptor relative to `prop` 2 receptors 
D:-200:1 `prop` 1 receptor relative to `prop` 2 receptors 

Correct Answer:- Option-A

7:-Which of the following irrigating fluids cause transient post operative visual syndrome 

A:-Distilled water
B:-Glycine 
C:-Sorbitol 
D:-Mannitol

Correct Answer:- Option-B

8:-How many days must ticlopidine be stopped before administering neuraxial block?

A:-Don't stop 
B:-7 days
C:-14 days 
D:-21 days

Correct Answer:- Option-C

9:-Parkland formula for resuscitation in burns patients uses which fluid 

A:-Crystalloid
B:-Colloid
C:-Crystalloid and colloid 
D:-Albumin

Correct Answer:- Option-A

10:-Which of the following is not part of the lethal triad in a trauma patient 

A:-Acidosis
B:-Coagulopathy 
C:-Hypothermia 
D:-Haemorrhage

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email