MCQs on Computer Engineering - 6

1. The total power of an AM -modulated carrier wave is 1160 𝑊 while that of each side-band is 80 𝑊. The modulation index is

(a) 0.08
(b) 0.2
(c) 0.4
(d) 0.81

Answer: (c)

2. The intermediate frequency IF in standard AM receiver is:

(a) 455 Hz
(b) 455 kHz
(c) 4.55 MHz
(d) 45.5 MHz

Answer: (b)

3. A complex band pass signal has bandwidth of 500 kHz and the lowest frequency of 200 kHz, then the Nyquist minimum sampling rate will be

(a) 14,00,000 Samples / sec
(b) 10,00,000 Samples / sec
(c) 7,00,000 Samples / sec
(d) 4,00,000 Samples / sec

Answer: (a)

4. The chemical composition of a quartz crystal is

(a) Germanium oxide
(b) Silicon dioxide
(c) Sodium silicate
(d) Mixture of Germanium oxide and Sodium silicate

Answer: (b)

5. An object falling through air will fall faster than the one falling through water, because:

(a) Air has much less fluid resistance than water
(b) Weight of the object in water is more than that in air
(c) Air has much more friction than water
(d) Size of the object in water is more than that in air

Answer: (a)

6. A language 𝐿 is accepted by some 𝜖-NFA if and only if L is accepted by some:

(a) NFA
(b) DFA
(c) FSM
(d) PDA

Answer: (b)

7. If L is a context free language and R is a regular language, then L ∩ R is a:

(a) Regular language
(b) Non-regular language
(c) Context sensible language
(d) Context free language

Answer: (d)

8. A finite automaton cannot be in more than one state at any one time is called:

(a) FSM
(b) Deterministic Finite Automaton
(c) Non-deterministic Finite Automaton
(d) Regular language

Answer: (b)

9. 

Answer: (a)

10. Which one of the following languages are described by Finite Automata?


(a) Regular language
(b) Content sensitive language
(c) Content-free language
(d) Recursive language

Answer: (a)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email