MCQs on Pulmonary Medicine - 2

1:-"Differentiation syndrome" is an adverse event seen during treatment with 

A:-Gefitinib
B:-All-trans retinoic acid 
C:-Paclitaxel
D:-Docetaxel

Correct Answer:- Option-B

2:-Searles and Mckendry diagnostic criteria is used to detect pulmonary involvement due to 

A:-Bleomycin
B:-Cyclophosphamide 
C:-Methotrexate
D:-Actinomycin D

Correct Answer:- Option-C

3:-Predictive postoperative lung function should be estimated for patients with and FEV1 or DLco less than 

A:-80% of predicted
B:-60% of predicted 
C:-50% of predicted 
D:-40% of predicted

Correct Answer:- Option-A

4:-Intraoperative risk factors associated with the development of postoperative pulmonary complication is least for

A:-Hip surgery
B:-Head and neck surgery 
C:-Neurosurgery
D:-Thoracic surgery 

Correct Answer:- Option-A

5:-In Tsuboi classification of tumor-bronchus relationship, when the bronchus is compressed, narrowed, and displaced by the tumor, but the bronchial mucosa is intact will be categorized as which pattern

A:-Type I
B:-Type II 
C:-Type III 
D:-Type IV

Correct Answer:- Option-C

6:-Flexible fiber optic bronchoscopy was pioneered by 

A:-Gustav Kilian
B:-Ikeda
C:-Schieppati 
D:-Wang

Correct Answer:- Option-B

7:-In order to maintain procedural competence for medical thoracoscopy, minimum number of procedures to be performed yearly by operator should be

A:-2
B:-5
C:-8
D:-10

Correct Answer:- Option-D

8:-Anti TB drug which can cause metallic taste 

A:-Bedaquilline
B:-Delamanide
C:-Fluroquinolone 
D:-both A and C

Correct Answer:- Option-C

9:-Acid fastness is a property of all of the following organisms except 

A:-Rhodococcos
B:-Legionella micadadei 
C:-Cryptococcus
D:-Isospora

Correct Answer:- Option-C

10:-Treatment of LTBI can reduce the risk of progression to active disease by abou %

A:-30%
B:-60%
C:-80%
D:-90%

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email