MCQs on Audiology and Speech Language Pathology - 1

1:-The presence of components in an output signal which are multiples of the input signal frequency is _____________ distortion.

A:-intermodulation
B:-linear
C:-harmonic
D:-phase

Correct Answer:- Option-C

2:-During EAC measurement, ____________ is measured with the volume control at the full-on position.

A:-Frequency range
B:-Total Harmonic Distortion
C:-Reference Test Gain
D:-SSPL 90

Correct Answer:- Option-D

3:-A coupler having a ____________ cc cavity is used during hearing aid analysis.

A:-1.2
B:-2.0
C:-2.2
D:-6.0

Correct Answer:- Option-B

4:-The advantage most readily apparent with binaural hearing aids is ___________.

A:-vastly better mid-frequency hearing
B:-better cosmetic appeal
C:-better unaided thresholds
D:-improved localization

Correct Answer:- Option-D

5:-A physical phenomenon which negatively affects the transmission of mid to high frequencies to the side of the far ear is ______________ effect.

A:-body baffle
B:-precedence
C:-transmission
D:-head shadow

Correct Answer:- Option-D

6:-An average adult REUR has a primary peak around __________ Hz of around _________ dB.

A:-1000, 4
B:-4200, 10
C:-2700, 17
D:-2900, 17

Correct Answer:- Option-C

7:-Hearing aids in which both, the processing of the audio signals and the control for the processing is done by digital aids are ____________ aids.

A:-quasi-digital
B:-programmable
C:-all-digital
D:-semi-digital

Correct Answer:- Option-C

8:-BICROS is used in cases that have _____________.

A:-both ears unaidable
B:-one ear aidable and the other ear unaidable
C:-one ear normal and the other ear unaidable
D:-one ear aidable and the other ear with a high frequency loss

Correct Answer:- Option-B

9:-_____________ systems involve the transmission of radio frequency waves.

A:-Hardwire
B:-FM
C:-Loop induction
D:-Infra red

Correct Answer:- Option-B

10:-The ratio of the change in input SPL to the change in output SPL at a specified input level in an AGC system is called as ____________.

A:-Compression ratio
B:-Slewing ratio
C:-AGC ratio
D:-Compression threshold

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email