MCQs on Audiology and Speech Language Pathology - 7

1:-A single number that summarizes the overall level of noise exposure "averaged" over its duration is called as___________.

A:-Noise reduction rating
B:-Noise reduction coefficient
C:-Equivalent level
D:-Noise dose

Correct Answer:- Option-D

2:-Temporal auditory summation is a ___________ phenomenon.

A:-Cochlear
B:-Conductive
C:-Neural
D:-Inner hair cells

Correct Answer:- Option-C

3:-The probability that a truly hearing impaired will fail a hearing screening test is called __________.

A:-Reliability
B:-Specificity
C:-Sensitivity
D:-Validity

Correct Answer:- Option-C

4:-What results when frequency of the driving force is the same as the frequency of the driven system?

A:-amplification
B:-frequency compression
C:-harmonic enhancement
D:-resonance

Correct Answer:- Option-D

5:-The restricted band of frequencies around a pure-tone that contributes to the masking of the tone is called ____________.

A:-critical ratio
B:-spectrum of noise
C:-critical band
D:-none of the above

Correct Answer:- Option-A

6:-What does a biphasic acoustic reflex (onset and offset) indicate?

A:-acoustic neuroma
B:-ossicular discontinuity
C:-otitis media
D:-stapes fixation

Correct Answer:- Option-D

7:-What happens when the stapedius muscle contracts?

A:-the impedance at the tympanic membrane increases
B:-the impedance at the tympanic membrane decreases
C:-the impedance and admittance at the tympanic membrane increases
D:-the impedance and admittance at the tympanic membrane decreases

Correct Answer:- Option-A

8:-Bioler's notch is seen at _____________ frequency.

A:-2000 Hz
B:-4000 Hz
C:-3000 Hz
D:-1000 Hz

Correct Answer:- Option-B

9:-Consistency of results between repeated measures is known as __________.

A:-validity
B:-dependability
C:-reliability
D:-feedback

Correct Answer:- Option-C

10:-Which of the following statements is not correct about otoacoustic emissions?

A:-OAEs are measures of outer hair cell integrity
B:-OAEs are electro physiologic
C:-OAEs are preneural
D:-OAEs involve both inward and outward propagation

Correct Answer:- Option-B

Share:

2 comments:

  1. Very nice post . MCQ Audiology

    ReplyDelete
  2. Great Article Image Processing Projects Deep Learning Projects for Final Year JavaScript Training in Chennai JavaScript Training in Chennai The Angular Training covers a wide range of topics including Components, Angular Directives, Angular Services, Pipes, security fundamentals, Routing, and Angular programmability. The new Angular TRaining will lay the foundation you need to specialise in Single Page Application developer. Angular Training Project Centers in Chennai

    ReplyDelete

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email