MCQs on Audiology and Speech Language Pathology - 8

1:-A possible etiology of faulty pitch could be ____________.

A:-Vocal fold palsy
B:-Laryngeal web
C:-Mutational falsetto
D:-Hearing impairment

Correct Answer:- Option-D

2:-In dysphagia clients with weakened posterior pharyngeal wall ____________ strategy is effective.

A:-Masako Maneuver
B:-Mendelshohn Maneuver
C:-Effortfull swallow
D:-Supraglottic swallow

Correct Answer:- Option-A

3:-In ___________ condition an individual is unable to recognize previously known people.

A:-Somatoagnosia
B:-Prosopagnosia
C:-Autotopagnosia
D:-Astereognosia

Correct Answer:- Option-B

4:-_____________ type of aphasia has good repetition skills and impaired naming and non-fluent conversational speech.

A:-Transcortical motor
B:-Global
C:-Broca's
D:-Anomic

Correct Answer:- Option-A

5:-If CVA occurs in _____________ artery, the patient may experience aphasia, alexia, agraphia or visual field deficits.

A:-Internal carotid artery
B:-Middle cerebral artery
C:-Anterior cerebral artery
D:-Basilar artery

Correct Answer:- Option-B

6:-Monopitch, monoloudness, short rushes of speech and reduced loudness are speech characteristics of ______________.

A:-Hyperkinetic Dysarthria
B:-Flaccid Dysarthria
C:-Spastic Dysarthria
D:-Hypokinetic Dysarthria

Correct Answer:- Option-D

7:-Which of the following approaches typically is not used in phonological therapy

A:-Minimal pairs approach
B:-Cycles approaches
C:-Traditional approach
D:-Distinctive feature approach
Correct Answer:- Option-C

8:-____________ is characterized by violent, forceful flinging movements of the arms and legs.

A:-Ballism
B:-Chorea
C:-Dyskinesia
D:-Bradykinesia

Correct Answer:- Option-A

9:-The pharyngeal phase initiated as the bolus reaches ____________.

A:-tonsils
B:-back of the tongue
C:-esophagus
D:-lower sphincter

Correct Answer:- Option-B

10:-Chronic diffuse swelling of superficial lamina propria of the vocal fold is known as __________.

A:-Reinke's edema
B:-Vocal nodules
C:-Chronic laryngitis
D:-Vocal polyp

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email