MCQs on Audiology and Speech Language Pathology - 3

1:-Which of the following would most likely cause a patient to speak almost entirely in neologisms?

A:-Damage to cranial nerves
B:-Severe Wernicke's aphasia
C:-Mixed dysarthria
D:-Flaccid dysarthria

Correct Answer:- Option-B

2:-Which of the following is least used in apraxia treatment?

A:-Motor strengthening exercises
B:-Exaggerated intonation as if singing
C:-Imitation exercises
D:-Audio visual training

Correct Answer:- Option-A

3:-Which does not describe a common disruption of phonation in dysarthria?

A:-Breathy voice
B:-Aphonic voice
C:-Harsh voice
D:-Inconsistently higher pitch

Correct Answer:- Option-D

4:-Advanced multiple sclerosis is most likely to result in which type of dysarthria

A:-Hyperkinetic dysarthria
B:-Flaccid dysarthria
C:-Hypokinetic dysarthria
D:-Variable dysarthria

Correct Answer:- Option-D

5:-Ataxic dysarthria is most likely to occur from which of the following

A:-Damage to the cingulate gyrus
B:-Cerebellar deterioration
C:-Blockage of middle cerebral artery
D:-Alzheimers disease

Correct Answer:- Option-B

6:-The primary motor area in the cortex is located in ____________.

A:-Brocas area
B:-Corpus callosum
C:-Precentralgyrus
D:-Angular gyrus

Correct Answer:- Option-C

7:-In classic anomic aphasia, the lesion site is usually in ___________.

A:-Wernickes
B:-Right parietal region
C:-Left angular gyrus
D:-Left arcuate fasiculus

Correct Answer:- Option-C

8:-What is the phonatory control center in the medulla oblongata?

A:-Substantianigra
B:-Jugular ganglion
C:-Medial geniculate bodies
D:-Nucleus ambiguous

Correct Answer:- Option-D

9:-_____________ is used for diagnosing various infections and hemorrhages of the CNS that are not observable from CT scan.

A:-EGG
B:-Doppler test
C:-Lumbar puncture
D:-ECG

Correct Answer:- Option-C

10:-Which of the following is called as bradykinesia?

A:-Slow movement
B:-Movements with limited range
C:-Involuntary movements characterized by tremor
D:-Chorea

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email