MCQs on Audiology and Speech Language Pathology - 4

1:-Middle ear contribution to hearing through bone conduction is more at

A:-Mid frequencies
B:-Low frequencies
C:-High frequencies
D:-Mid and High frequencies

Correct Answer:- Option-A

2:-The phenomenon of 'tonal perversion' is the basis of tone decay test given by

A:-Jerger
B:-Green
C:-Carthart
D:-Owens

Correct Answer:- Option-B

3:-_____________ type of Bekesy audiogram is seen in individuals with cochlear hearing loss.

A:-Type III
B:-Type I
C:-Type II
D:-Type IV

Correct Answer:- Option-C

4:-Monaural Loudness Balance test can be administered in individuals having

A:-bilateral symmetrical hearing loss
B:-unilateral hearing loss
C:-bilateral asymmetrical hearing loss
D:-hearing loss with normal threshold at least at one frequency

Correct Answer:- Option-D

5:-ABR is the method of choice for infant hearing screening because

A:-responses are not influenced by the infants condition
B:-ear specific information can be obtained
C:-mild to moderate hearing loss can be determined
D:-all of the above

Correct Answer:- Option-D

6:-In ABR testing, a non-inverting electrode is called as ___________ electrode.

A:-Ground
B:-Positive
C:-Negative
D:-Reference

Correct Answer:- Option-B

7:-Electrocochleography (EcochG) is the measurement of electrical potentials that are derived from
A:-brainstem function
B:-middle ear function
C:-cochlear function
D:-cortical function

Correct Answer:- Option-C

8:-DPOAEs are elicited by presenting two stimulus tones with different frequencies (f1 & f2). The frequency of DPOAE is equal to

A:-2f1 - f2/2
B:-f1 - 2f2
C:-2f1 - f2
D:-2f2 - f1

Correct Answer:- Option-C

9:-The microphone used in OAEs recording should have ____________.

A:-high internal noise and narrow bandwidth
B:-low internal noise and narrow bandwidth
C:-low internal noise and wide bandwidth
D:-high internal noise and wide bandwidth

Correct Answer:- Option-C

10:-Loudness is strongly dependent on ___________.

A:-Duration
B:-Spectrum
C:-Sound pressure
D:-Envelop
Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email