MCQs on Audiology and Speech Language Pathology - 5

1:-____________ is an autosomal dominant multiple tic disorder that begins in childhood.

A:-Landua-Klefner syndrome
B:-Tourette syndrome
C:-Treacher's colin syndrome
D:-Usher's syndrome

Correct Answer:- Option-B

2:-Following are muscles of pharynx except one that is __________.

A:-Superior constrictor
B:-Palatoglossus
C:-Salpingopharyngeus
D:-Inferior constrictor

Correct Answer:- Option-B

3:-In ____________ approach a child's prior utterance is added by relevant grammatical and semantic details by the clinician.

A:-parallel talk
B:-expansion
C:-extension
D:-recast sentences

Correct Answer:- Option-C

4:-_____________ diagnostic term involves both descriptive and interactive functions of behavior.

A:-Evaluation
B:-Appraisal
C:-Testing
D:-Examination

Correct Answer:- Option-A

5:-Following are the factors that determine progress of therapy sequence except _________.

A:-Stimulus type
B:-Response level
C:-Task mode
D:-Gestures

Correct Answer:- Option-D

6:-___________ type of test gives clinician flexibility in terms of administration, scoring and testing environment.

A:-Criterion referenced test
B:-Norm referenced test
C:-Questionnaire
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C

7:-Incidental teaching is most effective for ____________ children.

A:-ADHD
B:-Hearing impairment
C:-Autism
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-C

8:-Sensory integration is used in all except

A:-SLI
B:-Autism
C:-ADHD
D:-Cerebral Palsy

Correct Answer:- Option-A

9:-In __________ type of dental occlusion the lower dental arch is in a posterior relation to the upper dental arch.

A:-Distoclusion
B:-Mesioclusion
C:-Neutroclusion
D:-Both 2 and 1

Correct Answer:- Option-A

10:-The amount of air passing in and out of the lungs during normal resting respiration is __________.

A:-Tidal volume
B:-Inspiratory reserve volume
C:-Expiratory reserve volume
D:-Residual volume

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email