MCQs on Forensic Science - 19

1. The following method is non-destructive technique for ink identification :

(A) Solubility test

(B) Thin Layer Chromatography

(C) UV-Vis spectrophotometer

(D) Videospectral analysis

Answer: (D)

2. Taggants in ink are

(A) Pigment

(B) Vehicle

(C) Binders

(D) Compounds used as markers to identify ink

Answer: (D)

3. Rifling marks on fired bullet are of the following type :

(A) Cut marks

(B) Compression marks

(C) Stration marks

(D) Integrated marks

Answer: (C)

4. Wisdom teeth is also known as

(A) Canine

(B) Lateral incisor

(C) Third molar

(D) Second premolar

Answer: (C)

5. Olecranon fossa is present in which of the following bones?

(A) Radius

(B) Humerus

(C) Femur

(D) Tibia

Answer: (B)

6. Skull photo superimposition technique was used for the first time in which of the following cases ?

(A) Daubert case

(B) Ted Bundy case

(C) Frye case

(D) Ruxton case

Answer: (D)

7. Foramen magnum is present on

(A) Pelvis

(B) Scapula

(C) Sternum

(D) Skull

Answer: (D)

8. Linea aspera is present on which of the following bone?

(A) Femur

(B) Humerus

(C) Clavicle

(D) Ulna

Answer: (A)

9. Ossification of bones may be used for determination of

(A) Sex

(B) Age

(C) Stature

(D) Time since death

Answer: (B)

10. The foot prints found at the scene of crime, indicates which of the following?

(A) Number of persons involved

(B) Height of the persons involved

(C) Entrance or exit of the persons involved

(D) All of the above

Answer: (D)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email