MCQs on Forensic Science - 38

1. Which of the following preservatives is used to preserve the blood in case of alcohol poisoning?

(A) EDTA

(B) Heparin

(C) Sodium fluoride

(D) Sodium chloride

Answer: (C)

2. A technique used for increasing the amount of a specific segment of DNA is called

(A) DNA replication

(B) DNA amplification

(C) Denaturation

(D) VNTR

Answer: (B)

3. Which of the following is a plant protein?

(A) Lectins

(B) Actin

(C) Mycin

(D) All of the above

Answer: (A)

4. Rule of Hasse helps in the determination of

(A) Age of Fetus

(B) Congenital anomalies of fetus

(C) Sex of fetus

(D) Stature of fetus

Answer: (A)

5. Which of the following conditions does not resemble rigor mortis?

(A) Cold stiffening

(B) Gas stiffening

(C) Pugilistic attitude

(D) Tetanus

Answer: (D)

6. The total number of temporary molars in a child aged 7 years

(A) Zero

(B) Four

(C) eight

(D) twelve

Answer: (C)

7. Fine, white lathery froth that is copious and tenacious around mouth and nostrils is suggestive of death due to

(A) Drowning

(B) Epilepsy

(C) Morphine poisoning

(D) Snake bite

Answer: (A)

8. Which is the best bone for determination of sex from skeletal remains?

(A) Skull

(B) Pelvis

(C) Scaphoid

(D) Pisiform

Answer: (B)

9. Intersex means

(A) Intermingling of sexual traits in a person

(B) Determination of fetal sex

(C) Female homosexuality

(D) Sodomy

Answer: (A)

10. The diameter of LG shot is

(A) 9.14 mm

(B) 8.43 mm

(C) 6.83 mm

(D) 5.16 mm

Answer: (A)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email