MCQs on Forensic Science - 41

1. Apart from humans, P30 in seminal stain is found in

(A) Cat

(B) Fowl

(C) Rat

(D) Cow

Answer: (A)

2. The centre of ossification for the iliac crest appears by the age of

(A) 12 years

(B) 14 years

(C) 16 years

(D) 21 years

Answer: (B)

3. The following is most likely to develop individual characteristics when it is used a lot:

(A) Typewriting

(B) Ink jet printing

(C) Dot matrix printing

(D) Laser jet printing

Answer: (A)

4. Indented writing means:

(A) Invisible writing

(B) Coding

(C) Marginal writing

(D) Sub-surface impressions

Answer: (D)

5. Assertion (A): For comparison purpose of handwriting non-request standards are also desirable.

Reason (R): They are free of intentional disguise.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are false.

(C) (A) is true but, (R) is false.

(D) (A) is false but, (R) is true.

Answer: (A)

6. The following percentage of ridge matching is a positive proof of matching in striation tool marks examination:

(A) 30%

(B) 40%

(C) 50%

(D) 60% and above

Answer: (D)

7. As per “Rule of Nine”, the surface area of the body involved for the trunk is

(A) 9%

(B) 18%

(C) 27%

(D) 36%

Answer: (D)

8. Signatures on cheques, drivers license and other official documents are examples of:

(A) Request writings

(B) Non-request writings

(C) Exhibits

(D) All of above

Answer: (B)

9. Acroreaction test helps to identify a

(A) Entry wound of filigree burn

(B) Exit wound of filigree burn

(C) Entry wound of joule burn

(D) Exit wound of joule burn

Answer: (C)

10. Serum protein polymorphism are demonstrated by

(A) HPLC

(B) Centrifugation

(C) GC-MS

(D) Electrophoresis

Answer: (D)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email