MCQs on Forensic Science - 49

1. In case of poisoning of living persons, the following are preserved, except:

(A) Vomit

(B) Excereta

(C) Stomach wash

(D) Unsoiled clothings

Answer: (D)

2. The following wounds will heal without a scar formation:

(A) Abrasion

(B) Laceration

(C) Chop wound

(D) Stab wound

Answer: (A)

3. In firing case muzzle pattern is found in

(A) Contact fire

(B) Firing from 4 ft

(C) Firing from 8 ft

(D) Long distance firing

Answer: (A)

4. Burning, blackening and tattooing are useful for determination of

(A) Time of fire

(B) Distance of fire

(C) Ricocheting of bullet

(D) None of the above

Answer: (B)

5. It is not the component of rifle Cartridge

(A) Cartridge case

(B) Primer

(C) Projectile

(D) Wad

Answer: (D)

6. Vaginal secretion consists of

(A) Urea

(B) Doderlain’s bacilli

(C) Glyoxalase I

(D) Serum Cholinesterase

Answer: (B)

7. “Counter Immuno Electro Phoresis (CIEP)” is applied detection of

(A) DNA

(B) P30

(C) Protein

(D) Isoenzymes

Answer: (B)

8. Fecal matter as evidence is encountered in cases like

(A) Rape

(B) Murder

(C) Bestiality

(D) Hanging

Answer: (C)

9. The angle of tool application should be considered for making standard tool marks by:

(A) Hammer

(B) Pliers

(C) Screwdriver

(D) Prybar

Answer: (C)

10. Nodes are seen in the following fibre:

(A) Cotton

(B) Wool

(C) Silk

(D) Linen

Answer: (D)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email