MCQs on Public Health - 11

1:-Contraction without regularity, rhythm and progressive lengthening in duration is known as

A:-Show
B:-Braxton hicks contraction
C:-Axis pressure contraction
D:-Continues contraction

Correct Answer:- Option-B

2:-Average number of cotyledons in a fully matured placenta is

A:-15-25
B:-30-35
C:-10-15
D:-25-45

Correct Answer:- Option-A

3:-Menopause belongs to which type of amenorrhoea

A:-Primary amenorrhoea
B:-Oligomenorrhoea
C:-Secondary amenorrhoea
D:-Dysmenorrhoea

Correct Answer:- Option-C

4:-When umbilical cord inserted to membrane some distance from placental edge is called

A:-Battledore placenta
B:-Circumvillate placenta
C:-Bipirate placenta
D:-Valementous placenta

Correct Answer:- Option-D

5:-Pregnant endometrium is called

A:-Decidua
B:-Myometrium
C:-Secreatory endometrium
D:-Proliferative endometrium

Correct Answer:- Option-A

6:-How many vertebras are fused to form Cocyx

A:-2
B:-3
C:-4
D:-5

Correct Answer:- Option-C

7:-The narrow space of uterus between the cavity and cervix which forms the lower uterine segment during pregnancy is

A:-Neck of uterus
B:-Corpus of uterus
C:-Cornua
D:-lsthmus

Correct Answer:- Option-D

8:-Anti D vaccines given at which weeks of gestation

A:-24 weeks
B:-30 weeks
C:-36 weeks
D:-28 weeks

Correct Answer:- Option-D

9:-Golden colour amniotic fluid is an indication of

A:-Fetal distress
B:-Obstructed labour
C:-Rh incompatability
D:-Large baby

Correct Answer:- Option-C

10:-All of the following conditions may cause cord prolapse except one

A:-Multiparty
B:-Engagement of head
C:-Breech presentation
D:-Polyhydramnios

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email