MCQs on Homoeopathic Pharmacy - 4

1:-Atropine is

A:-Saponin 
B:-Alkaloid 
C:-Resin 
D:-Tannin

Correct Answer:- Option-B

2:-From which of the following drugs is luna prepared ?

A:-Radium Bromide 
B:-X-Rays
C:-Full Moon 
D:-Sun rays

Correct Answer:- Option-C 

3:-X-Ray is included in

A:-Mineral kingdom 
B:-Imponderabilia 
C:-Synthetic source 
D:-Nosodes

Correct Answer:- Option-B

4:-Which of the following belongs to synthetic source ?

A:-Histamine hydrochloride 
B:-Electricitas
C:-Colostrum 
D:-Medusa

Correct Answer:- Option-A

5:-Electricity is an example of type of imponderabilia.

A:-Natural 
B:-Artificial 
C:-Both
D:-None

Correct Answer:- Option-B 

6:-Source of drug is

A:-Drug substance 
B:-Pharmacopoeia 
C:-Pharmacy
D:-None

Correct Answer:- Option-A 

7:-Source of pharmacy is

A:-Pharmacology
B:-Pharmacodynamics 
C:-Pharmacopoeia
D:-Pharmacognosy 

Correct Answer:- Option-C

8:-The World 'Placebo' is derived from word.

A:-Greek 
B:-French 
C:-Latin
D:-German

Correct Answer:- Option-A 

9:-'TLC' stands for

A:-Thin Layer of Chromosomes 
B:-Thick Layer of Chromosomes 
C:-Thin Layer of Chromatography
D:-Thick Layer of Chromatography 

Correct Answer:- Option-C

10:-An example of plant nosode is 

A:-Syphilinum
B:-Secale cornutum 
C:-Stamonium
D:-Spongia tosta

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email