MCQs on Architecture - 7

1:-What is the ampere of the switch that is required to fit a 1.5 ton air conditioner?A:-5 A

B:-10 A` `
C:-15 A
D:-20 A

Correct Answer:- Option-D

2:-Earthquake generated agitation when transmitted to a structure is called

A:-Seismic Hazard
B:-Seismic Loading
C:-Geo technical Hazard
D:-Geo technical Loading

Correct Answer:- Option-B

3:-The practice of clipping trees and shrubs into ornamental shapes:

A:-Topiary
B:-Shrubbery
C:-Parterre
D:-Hedge

Correct Answer:- Option-A

4:-The sum of all the energy required to produce any goods or services:

A:-Essential Energy
B:-Carrying Capacity
C:-Embodied Energy
D:-Latent Energy

Correct Answer:- Option-C

5:-A triangular space, formed in pairs, between the top of an arch and a rectangular frame:

A:-Trifoil
B:-Triforium
C:-Squinch
D:-Spandrel

Correct Answer:- Option-D

6:-The semi-basement storage room found below the ara in traditional Kerala house:

A:-Kalavara
B:-Nilavara
C:-Pattayapura
D:-Nellara

Correct Answer:- Option-B

7:-The optimum reverberation time for speech is _____ second / seconds:

A:-1.0
B:-1.2
C:-1.5
D:-2.0

Correct Answer:- Option-A

8:-Isopleths are lines representing equal

A:-Rainfall
B:-Humidity
C:-Temperature
D:-Wind

Correct Answer:- Option-C

9:-The shear walls are provided in tall buildings to with stand:

A:-Dead load
B:-Lateral load
C:-Tangent load
D:-Live load

Correct Answer:- Option-B

10:-The aggregate mix ratio of M 15 concrete is:

A:-1:1.5:3
B:-1:2:4
C:-1:3:6
D:-1:4:8

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email