MCQs on Desktop Publishing (DTP) - 2

1:- is a process of copying the important files in local memory or external storage devices?

A:-Copying 
B:-Backup
C:-Formatting 
D:-Creating

Correct Answer:- Option-B

2:-Windows file management tool is ?

A:-My documents 
B:-Internet explorer 
C:-control panel
D:-windows explorer 

Correct Answer:- Option-D

3:-Which of the following is a non impact printer?

A:-Dot matrix 
B:-Line Printer 
C:-Daisy wheel 
D:-Laser

Correct Answer:- Option-D

4:-A half byte is known as ?

A:-Bits 
B:-Bug 
C:-Nibble 
D:-bytes

Correct Answer:- Option-C

5:-Coded entries which are used to gain access to a computer system are called?

A:-Entry codes
B:-Programming Languages 
C:-Passwords
D:-Binary digits

Correct Answer:- Option-C

6:-Which of the following does not store data permanently?

A:-RAM
B:-Floppy disk 
C:-Hard disk 
D:-DVD

Correct Answer:- Option-A

7:- is an approach to computer networking where all computers share equivalent responsibility for processing data?

A:-Client server 
B:-Peer to Peer 
C:-LAN
D:-MAN

Correct Answer:- Option-B

8:- network utilizes client and serves devices each designed for specific purposes?

A:-Peer to Peer 
B:-Client server 
C:-LAN
D:-PAN

Correct Answer:- Option-B

9:-Each IP packet must contain. ?

A:-Only Source address
B:-Only Destination address
C:-Source or destination address 
D:-Source and Destination address 

Correct Answer:- Option-D

10:- provides a connection oriented reliable service for sending messages?

A:-IP
B:-TCP
C:-UDP
D:-FTP

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email