MCQs on Desktop Publishing (DTP) - 3

1:-Name a font designed for using malayalam in UNICODE?

A:-Pooram 
B:-Indulekha 
C:-Athira
D:-Raghu

Correct Answer:- Option-D

2:-Which of the following is the most permanent book binding method?

A:-Mechanical binding 
B:-Loos leaf binding 
C:-Wire staple binding 
D:-Sewn binding

Correct Answer:- Option-D

3:-An example for Wire staple binding of books is?

A:-Spiral binding 
B:-Comb binding
C:-Saddle wire binding 
D:-Ring binding

Correct Answer:- Option-C

4:-To print on a tea cup ink is used?

A:-Toner 
B:-Ribbon 
C:-Liquid
D:-Sublimation

Correct Answer:- Option-D

5:-The printer output speed is measured in ?

A:-Dot per inch
B:-Pages per minute
C:-Lines per Inch 
D:-kbps

Correct Answer:- Option-B

6:-Which printing method needs creating films or plates, use of ink rollers, carry cylinders and involve mechanical intervention.

A:-Screen printing 
B:-Digital printing 
C:-Offset printing 
D:-Letterpress

Correct Answer:- Option-C

7:-A handy typing tool developed especially for users who are not comfortable with the keyboard overlay is?

A:-Windows keyboard 
B:-Floating keyboard 
C:-standard keyboard 
D:-Inscript keyboard

Correct Answer:- Option-B

8:-Which is a first commercial computer?

A:-EDVAC 
B:-EDSAC 
C:-MARKI 
D:-UNIVAC

Correct Answer:- Option-D

9:-Who coined the term artificial intelligent?

A:-M.V.wilkes 
B:-Mccarthy
C:-Charles babbage 
D:-Dennis richi

Correct Answer:- Option-B

10:-The expansion of SMPS is ?

A:-Serial mode power system 
B:-switched mode port switch
C:-Switched mode power supply 
D:-switched mode present state 

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog